#NavdihTedna: ''UMETNOST OPUŠČANJA KONTROLE: PREDAJA ŽIVLJENJU...''

Vsak od nas, prav vsak od nas, je pomemben košček v Mandali Življenja!


Dragi moji,

je tudi za Vas obdobje močnih premikov, ki snubijo, da se tako kot narava bolj odpremo in dopustimo, da se naše bistvo, naša Srčika še bolj izrazi?

Vprašanja, ki so prisotna, ko se odpiramo lastni širitvi: 


S čim se (še) identificiramo? 
Kaj verjamem-o o sebi? 
Ali lahko kaj od tega opustim-o? 
                                                                   da bi postal-a kar lahko sem?


Eden od izzivov na poti širitve je opuščanje predstave, ki jo imamo o sebi. O tem kdo sem in kako me moja okolica doživlja. 

Saj poznate analogijo, da mora seme opustiti predstavo o sebi kot o semenu, da lahko razvije svoj potencial kot motovilec, peteršilj, roža. Ko se iz globine vzpenjamo proti Soncu imamo priložnost opuščanja stare osebnosti in zrasti v nekaj novega in mogočnejšega od prvotne oblike.

To od nas zahteva POGUM IN PREDAJO ŽIVLJENJU. 




Angaangaq, starosta in Grenlandski šaman je leta in leta poučeval modrosti staroselcev in kljub njegovemu znanju, kljub silnemu trudu, opazil, da se ljudje niso spremenili. Pretresen je prišel k svoji Materi, šamanesi in jo vprašal zakaj je tako. Odgovorila mu je: 

''Ljudje imajo okoli svojega Srca zgrajen močan oklep ledu. Tvoja naloga je, da ga stopiš. Kajti šele takrat se bodo lahko resnično spremenili.''




Kaj je tvoj led?
Kaj so tvoji obrambni mehanizmi,
ki ti preprečujejo, da globlje izkušaš sebe, okolico in Življenje?

Ob morebitnih travmatičnih ali težkih izkušnjah, se naše zaupanje v Življenje, naša prvotna odprtost zakrči in ustvarimo ''osebo/lik/masko'', ki ustreza pričakovanjem matere, očeta, družine in kasneje partnerja in družbe.

Najsi bo to pridnost, ustrežljivost, primerna čustva: izkazujemo le tista, ki poženejo odobravanje in potlačimo tista, kjer nam je bila ljubezen odtegnjena. (npr. ne izkazujemo jeze ali žalosti, ker sprožijo nesprejemanje). 

Naš naravni instinkt, vedenje o Sebi zakrni.
Okrnimo svojo Celovitost.

Svojo Masko primernosti streniramo do potankosti, saj točno vemo kaj deluje in kaj ne. Naša potreba po pripadanju, odobravanju, sprejemanju in ljubezni je močna. 

Kasneje, ko ''nevarnost odtegnitve'' mine pa te obrazce obnašanja prenesemo v odraslo Življenje in če jih ne ozavestimo le-te maske iztiskajo Sok Življenja iz nas.

Ne počutimo se prav v svoji koži in neprekinjeno mislimo, da moramo biti/postati nekaj, da bomo sprejeti. Biti nekaj ''boljšega od tega kar smo'', da nas bo Življenje nagradilo za našo pridnost. Seveda je to Sizifovo delo, saj tega nikoli ne dosežemo. Iz te nesigurnosti pa poskušamo kontrolirati Življenje in svojo okolico. 

Poznate, kajne?


Včasih nam pri preobrazbi tega pomaga, ko zbolimo in preovrednotimo sistem prepričanj. Včasih nas osvobodi šok ob izgubi ali močno izkustvo uvida, da smo DOVOLJ. 

DA SMO LAHKO LJUBLJENI TOČNO TAKO KOT SMO!

Milost uvida.

Najpogosteje, pa je preobrazba povezana z našo odločitvijo, da presežemo lastne omejitve. Naši obrambni mehanizmi, zidovi, ki naj bi nas ščitili nam postanejo premajhni in hrepenenje, da bi jih prerastli, postane močnejše, kot strah pred spremembo.

''Prišel je dan, ko je bilo tveganje, da bi ostal-a trdno v popku, bolj boleče od tveganja, ki ga je zahteval Razcvet'' - Anais Nin

Sprejemanje je eden od Ključev: sprejemanje SEBE, prav teh senčnih, ljubezni lačnih delcev nas. Strah pred kritiko nadomeščamo s sočutjem do prestrašenih delov sebe.


OPUŠČANJE KONTROLE:
Pred časom, ko sem študirala igro, sva s soigralcem pripravljala prizor. Čustven prizor, ki pa se nikakor ni premaknil. Moj partner ni bil odziven na replike, ki se mu jih podajala. Moja mentorica, Jožica Avbelj, mi je takrat podala enega ključnih stavkov: 

''UPORABI KAR TI DAJE. Če je to nič, uporabi nič!''

in res, podam repliko, partner se ne odzove in uporabim to. Ne borim se proti njegovi neodzivnosti, ampak jo uporabim. In prizor nenadoma zaživi, dobi obliko, sočnost in globino, ki presega kar sem jaz mislila, da je lahko.


Tako tudi v Življenju. Mislimo, da vemo kako naj bi naše Življenje poteklo. Pravzaprav smo prepričani, da vemo kakšnega partnerja hočemo, kariero, denar,...  Vemo kaj hočemo. Vsi manifestativni plani nas učijo naj do podrobnosti vizualiziramo kaj hočemo... in potem se to ne zgodi. Naporno. In dobro izhodišče za občutke krivde, kajne?

Ampak Življenje je izjemen Mozaik in tisto kar je naše, nas bo našlo. Vedno! In najpogosteje je to mnogo večje, boljše od tistega kar smo si mi uspeli zamisliti v majhnosti našega uma.

Torej Vabim Te, da treniraš Zaupanje v Življenje.
V njegov Tok.
Vase.

V tisto Božansko Iskro v Tebi, ki Hrepeni, da bi bila uzrta, videna, slišana.

Dovoli si prestopiti meje znanega.
Dovoli si deliti svoje Modrosti. Sebe. 

In če stvari ne tečejo tako kot bi želel-a spusti.
Spusti.

Vsak od nas s svojim bistvom doprinaša Skupnosti in Mandali Življenja. Z vsem kar smo. Z vso ''nepopolnostjo'', strahovi, sencami, ranami in z vso mogočnostjo, lepoto in bogastvom.

Vsak od nas ima svoje mesto v ustvarjanju in porajanju Sveta.
Pa vendar nas naše pretekle izkušnje, lahko tako zaznamujejo, da pozabimo to Vedenje! Pozabimo NA SVOJE MESTO! Da smo vredni ljubezni in dobrega točno taki kot smo.


Sartre pravi, da gledamo v Zaprta Vrata in ne vidimo, da so se nekje že zdavnaj odprla. Oklepamo se užaljenosti, bolečine, našega prav in ne vidimo, da je nekje že odprta Pot...

In, da nas čaka, da stopimo Naprej...

Stopi naprej. Dovoli Življenju, da se te dotakne. Zaznamuje.
Oblikuje in PREDA DARILA.
Stopi naprej...
Reci Življenju

DA!


Naj bodo Tvoji Dnevi in ustvarjanje podprti s prijaznostjo do sebe in navdihnjenimi Koraki po Tvojih Poteh.

Do snidenja,

- Suzana Grau

* * *


✭ ✭ ✭ ALKIMIJA MATERNICE ✭ ✭ ✭

individualno popotovanje opolnomočenja

Rojstvo Tebe, Otroka, Projekta



Alkimija Maternice je Proces obnavljanja tvoje celovitosti in rojevanja spečih delcev tebe. Je proces osvobajanja tvoje resnice, tvoje moči, talentov in tvoje Univerzalnosti.


Na katerih področjih želiš narediti korenit KORAK NAPREJ? 

Podprla te bom, da ga narediš z lahkoto, da se izraziš in narediš resničen premik naprej.... da zasiješ v vsej svoji moči, lepoti in modrosti. Da rodiš svoje hrepenenje, ker vem, da LAHKO!

Z mojo podporo boš naredila kvantne skoke na svoji Poti.
 ✭ ✭ ✭ ODLOČITEV ZANJE PA JE TVOJA! ✭ ✭ ✭
(klikni za podrobnosti...)

✭ ✭ ✭

Amara Ash v knjigi Izurite se v Božansko Bojevnico, Robert Bly pa v Divjem Moškem, podrobneje govorita o izzivih na Poteh Opolnomočenja. Suzana Grau pa te na individualnih ali skupinskih delavnicah vodi v Opolnomočenje: tvoja zgodovina in izkušnje postanejo vir tvoje moč in modrosti. Ob Suzanini podpori in vodstvu boš naredila kvantne premike na svoji Poti.

Suzana Grau je ustanoviteljica in umetniška ustvarjalka, Aluna Templja 'Birthing Dream Seeds to Life', voditeljica delavnic in obredov za opolnomočenje Žensk.

T: 040 13 29 13, E: alunatemple@gmail.com, W: www.alunatemple.blogspot.com